Sporten is goed voor de gezondheid en daarnaast een leuke activiteit om alleen te doen of in teamverband. Het is belangrijk om bij het sporten de juiste sportuitrusting te gebruiken. Zonder de juiste spullen of banen kan je tegen blessures aanlopen en soms zelfs in het ziekenhuis belanden. Daarom dragen we sportschoenen, dragen we scheenbeschermers of zetten we een helm op bij het fietsen. Let op onze bescherming tips wanneer je gaat sporten.

Bescherming van het hoofd

Bij een fysieke contactsport waar er contact plaats vindt via de handen of andere harde spelelementen zoals een hockey puk is het zaak om de juiste bescherming te dragen voor het hoofd. Deze sporten gaan niet zonder slag en stoot. En deze stoot kan precies op je gezicht landen. Daarom zaak om met de juiste bescherming de klap grotendeels op te vangen. We hebben het in dit geval over mondbitjes, oogbeschermers of helmen. Je hebt het ongetwijfeld voorbij zien komen bij sporten zoals:  

  • Boksen
  • Hockey
  • Vechtsporten
  • Volleybal
  • Rugby

Dragen van extra beschermers

Bij veel sporten is het dragen van extra beschermers een goede aanvulling om fysieke ongemakken te voorkomen. Denk hierbij aan knie-, elleboog-, en enkelbeschermers. Ze worden ook vaak door fysio’s aangedragen als steun beschermers. Zo voorkom je dat er te lang en te veel belasting komt op je spieren. Met deze beschermers heb je extra steun en kun je langer door sporten zonder een blessure op te lopen. Het is belangrijk om je sportuitrusting op de juiste manier te dragen. De kans op blessure neemt hiermee drastisch af.

Sportuitrusting aanpassen aan het type ondergrond

De ondergrond waar je op sport is ook van belang. Zo draag je andere schoenen op een grasveld dan in een zaal. Ook bij tennis is er onderscheid tussen de verschillende tennisbanen. Wanneer je dus graag een gravelbanen wil laten aanleggen, dan raden we aan om goed na te denken welke sportuitrusting het beste hierbij past. Wanneer je kiest voor een grasbaan kun je weer kijken met welke uitrusting je hier het beste op kan spelen. Ontdek het voor jezelf door in contact te komen met Wijnbergen Sportbouw.

Pin It on Pinterest