Al u door een motorvoertuig bent aangereden tijdens het fietsen, dan kunt u de bestuurder van het motorvoertuig aansprakelijk stellen. Voor juridische hulp kunt u contact opnemen met Nostimos. De juridische hulp kost u niets. Meld hier uw aanrijding.   

Letselschade na fietsongeluk

Na een aanrijding op de fiets kunt u meestal schade claimen bij de tegenpartij. Als gevolg van de aanrijding maakt u kosten en wellicht loopt u inkomsten mis doordat u niet meer (volledig) kunt werken. De totaalschade in lastig in beeld te brengen. Naast medische kosten zijn er ook dingen die u niet meer kunt tot u bent hersteld waardoor u loon  en pensioenopbouw mist. En denk aan hulp bij het onderhoud van uw huis en/of tuin. Fietsreparatiekosten, taxikosten, kapotte kleding en medische kosten. Alle kosten die u niet zou hebben gehad zonder het ongeval vallen onder letselschade.

Direct na het fietsongeval

Vul na het fietsongeval samen met de tegenpartij een schadeaangifteformulier in en noteer de contactgegevens van de bestuurder en het kenteken van het voertuig. Bel 112 als u ernstige verwondingen heeft, of vraag omstanders dat te doen. Verzamel contactgegevens van de getuigen. Bel sowieso de politie om langs te komen als de tegenpartij niet lekker meewerkt.

Ga na het papierwerk op straat direct naar de EHBO of huisarts voor onderzoek en behandeling. Daarna doet u er goed aan om voor juridische hulp contact op te nemen met Nostimos. U mag de schade ook zelf claimen maar dan zal de vergoeding doorgaans lager uitpakken, bovendien duurt het langer voor u uw geld krijgt.

Gratis juridische hulp bij letselschade na fietsongeluk

De letselschadedeskundige van Nostimos stelt de tegenpartij aansprakelijk, berekent uw letselschade en zorgt voor een snelle afwikkeling en een maximale schadevergoeding. Hierbij wordt rekening gehouden met de toekomstige risico’s. De juridische hulp van een letselschadespecialist is gratis. Deze kosten kan men verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijke persoon. 

Dossier-overname fietsongeval

Nostimos kan uw dossier overnemen als uw dossier al in behandeling is bij een rechtsbijstand of WA-verzekeraar. De letselschadedeskundigen van Nostimos nemen zorgen en frustratie bij u weg. Zij regelen alles en u ontvangt de letselschadevergoeding op uw eigen rekening.

Aansprakelijkheid bij aanrijding met fiets 

De bestuurder van een motorvoertuig is volgens artikel 185 van de Wegenverkeerswet meestal aansprakelijk voor het ongeval. Dit artikel biedt bescherming aan ongemotoriseerde verkeersdeelnemers als ze een aanrijding krijgen met gemotoriseerde verkeersdeelnemers. Kinderen jonger dan 14 jaar krijgen altijd 100% schadevergoeding. Bestuurders van motorvoertuigen moeten hun rijgedrag aanpassen aan fietsers omdat fietsers kwetsbaar zijn. Wanneer u in botsing bent geweest met een andere fietser dan moet u de schuld van de ander aantonen of de ander moet schuld erkennen. Om schadevergoeding te kunnen ontvangen moet u een volledig ingevuld en ondertekend schadeformulier indienen. 

Dader doorgereden na aanrijding fiets

U komt ook in aanmerking voor schadevergoeding als u slachtoffer bent van een aanrijding waarbij de dader is doorgereden. Dit wordt dan verhaald op het Waarborgfonds Motorverkeer. 

Pin It on Pinterest