De voordelen van fietsen zijn bijna net zo eindeloos als de landweggetjes die je binnenkort zou kunnen verkennen. Als je overweegt om te gaan fietsen en het afweegt tegen het pakken van de auto, dan zijn we hier om je te vertellen dat fietsen zonder meer de gezondste optie is.

Fietsen verbetert mentale welzijn

Uit een onderzoek blijkt dat mensen met een fysiek actieve levensstijl een 32 procent hogere welzijnsscore hadden dan inactieve individuen. Er zijn zoveel manieren waarop lichaamsbeweging je humeur kan verbeteren: de adrenaline en endorfine die vrijkomt, en het zelfvertrouwen dat voortkomt uit het bereiken van nieuwe doelen. 

Bevordert gewichtsverlies

De simpele regel om af te vallen is: meer calorieën verbranden dan dat je binnenkrijgt. Fietsen verbrandt gemiddeld tussen de 400 en 1000 calorieën per uur, afhankelijk van de intensiteit en het gewicht van de fietser. Lees meer over lifestyleplan, voedingsschema en vet verliezen.

Fietsen verbetert je seksleven

De meeste van ons weten dat seks een goede zaak is, maar niet iedereen weet dat het gezond is voor je algehele gezondheid. Regelmatige seks kan je zelfs langer laten leven. De typische man die 350 orgasmes heeft per jaar, tegenover het nationale gemiddelde van ongeveer een kwart daarvan, leeft zo’n vier jaar langer. Vergelijkbare bevindingen werden onthuld voor vrouwen. Nu hoor ik je denken, wat heeft dit met fietsen te maken? Nou, fietsen bouwt een aantal essentiële spiergroepen op. Alle spieren die je gebruikt tijdens het fietsen, worden ook gebruikt tijdens seks. Hoe beter deze spieren zijn ontwikkeld, hoe beter de seks zal zijn.

Fietsen vergroot je hersenkracht

Lichaamsbeweging is herhaaldelijk in verband gebracht met de gezondheid van de hersenen. Het verlaagt onder anderen de kans op dementie. Uit onderzoek bleek dat tijdens het fietsen de bloedstroom in de hersenen met 28 procent steeg. Niet alleen dat, maar na de inspanning bleef de bloedstroom in sommige gebieden met nog eens 40 procent stijgen. Een betere doorbloeding is goed omdat dat onze hersenen alles geeft wat ons gezond houdt.

Pin It on Pinterest