Intercity Fietser

De beste voeding voor een fietser

Geplaatst op

Voeding is voor elke persoon cruciaal en vooral voor sporters! Fietsers horen hier natuurlijk ook bij. De voeding die je binnenkrijgt bepaalt of jij je kan focussen, of jij optimaal kan presteren en of jij beter en sterker kan worden.

Voor je training

Het is van belang om voor en na je training goed te eten om zo goed mogelijk te presteren. Eten voordat je traint zorgt ervoor dat je genoeg brandstof hebt om op je training door te gaan. 

Voor de training is het handig om veel koolhydraten te eten, dit is een bron van energie. Ook eiwitten zijn van belang omdat zij zorgen dat de spieren beter zullen herstellen en functioneren tijdens het trainen. Ook iets met wat vet eten kan enorm helpen omdat deze energie sloom wordt gebruikt, zodat je langer kan doorgaan.

Dingen die je dan bijvoorbeeld kan eten zijn: 

  • Havermout met yoghurt
  • Pasta met tonijn
  • Rijst met groenten
  • Ei 

Tijdens je training

Tijdens je training kan je iets kleins eten wat je energie op peil zal houden en je maag niet te veel zal vullen. Dus eet dingen zoals droge vruchten of energie repen. Drink ook genoeg vocht om door te kunnen gaan, water is altijd een goede optie of drink isotone, hier zitten veel koolhydraten in.

Na je training

De voeding na je training is misschien de allerbelangrijkste voeding. Je spieren zijn nu helemaal kapot en moeten hersteld worden. Dit gebeurt door rust en voeding! 

De belangrijkste voeding voor spierherstel is voeding met proteïnen. Koolhydraten innemen kan ook helpen met energie terug krijgen. Omdat je wilt dat je spieren herstellen moet je proteïne eten. Dit kan natuurlijk met maaltijden zoals:

  • Rood vlees
  • Kip
  • Vis
  • Kwark met fruit

Maar wat ook kan helpen is een voedingssupplement, je moet nog steeds een maaltijd eten die goed is, maar je kan bijvoorbeeld prosupplements: hoogwaardige voedingssupplementen gebruiken als aanvulling om extra proteïne binnen te krijgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Volg het nieuws uit de wereld van stad en fiets op de voet. Lees steeds onze blogs. Het is onze missie om de fietsliefhebbers van Nederland op de hoogte te houden van de trends.

Contactgegevens

Via info @ intercityfietser.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden