Contact informatie

De infrastructuur-commissie van de NVHPV is te bereiken via .

Wie zijn wij?

Ik ben Maarten Sneep (37). Sinds 2007 rijd ik op een ligfiets. Bij de algemene ledenvergadering van de ligfietsvereniging NVHPV in 2009 is me gevraagd om de infrastructuurcommissie nieuw leven in te blazen.

Ik fiets ongeveer 4.000 recreatieve kilometers per jaar. Mijn woon-werk afstand is sinds eind 2010 ongeveer 20 km. Hierbij kom ik door 5 verschillende gemeenten, en kan ik dus ook volop ervaring opdoen met de problematiek die hier worde omschreven. In totaal kom ik nu op ongeveer 13.000 fiets kilometers per jaar.

Ik ben natuurkundige, en werkzaam ik klimaat- en luchtkwaliteitsonderzoek. Vanuit dat perspectief zie ik automobiliteit voor persoonlijk transport als een doodlopende weg. Ik kan nu ook uit eigen ervaring melden dat fietsen goed is voor mijn lichaamsgewicht. In het eerste jaar ben ik ongeveer 14 kg kwijtgeraakt. Dit was nodig.

Ik ben Peter, 43 jaar, ik woon in Utrecht met Marian en zoon Ruben (5 jaar).

Ik ben fan van de fiets, omdat het gezond is voor je lijf, het zorgt voor ontspanning in je hoofd en je hart, je belast het milieu bijna niet, het is niet duur, je komt makkelijk op plekken waar je met de auto, met de trein of lopend niet snel komt en je ziet nog 'ns wat onderweg. Daarbij ben ik verkeerskundige, onder andere betrokken bij het opstellen van fietsbeleidsplannen en bij onderzoek naar overstapgedrag van automobilisten op de fiets.

Ik heb in juni 2008 via Marktplaats een Speeliner Street Legal gekocht. Ik fiets in de zomertijd twee keer per week naar m'n werk in Amersfoort, dat is ruim 2.000 km per jaar.

Mijn naam is Theo van Soest (51).

Ik woon en werk in Utrecht. Mijn woon-werkafstand is 7 km die ik altijd op een ligfiets afleg. Daarmee kom ik aan zo'n 4000 km/jaar. Daarnaast rijdt ik ook nog recreatief enkele duizenden kilometers. Daarbij gebruik ik vaak mijn velomobiel en ontdek dan dat lekker doorrijden voor fietsers een hele uitdaging kan zijn, vooral als je niet lokaal bekend bent. Ik merk wel dat het gebruik van een velomobiel leidt tot andere routekeuzes en afwegingen dan een open (lig)fiets.

Ik heb een schat aan ervaring opgedaan als vrijwilliger bij de Fietsersbond gedurende bijna twintig jaar. Ik werk echter in de gezondheidszorg.